Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Food-Lex nr 3/2022 - aktualnie najważniejsze zagadnienia prawa żywnościowego i ogólnogospodarczego oraz wyzwań środowiskowych dla przedsiębiorstw branży spożywczej
Zapraszamy do lektury najnowszego wydania 'Food-Lex", pierwszego w Polsce kwartalnika o prawie żywnościowym!

W aktualnym wydaniu "Food-Lex" wybitni eksperci dla czytelników Kwartalnika opracowali najistotniejsze informacje z zakresu prawa żywnościowego, prawa ogólnogospodarczego i wyzwań środowiskowych:
  • Stosowanie w żywności produktów z konopi siewnych - Michał Tracz, Marcelina Izydorczyk – KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński
  • Żywność funkcjonalna. Żywność prozdrowotna. Definicja, aspekty prawne i wytyczne dla firm - Izabela Tańska – IGI FOOD LAW Sp. z o.o.
  • Prace Komitetu do spraw Znakowania Żywności Komisji Kodeksu Żywnościowego w zakresie znakowania żywności w sprzedaży internetowej - Magdalena Kowalska – Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
  • Zanieczyszczenia żywności pochodzące z opakowań papierowych. Kwestie istotne dla producentów żywności. Część II - Marzena Pawlicka-Cegiełko – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy w Warszawie
  • Dotacje na opracowanie innowacyjnych rozwiązań w obszarze zdrowego żywienia oraz zrównoważonego rozwoju. Krótki przewodnik kto, kiedy i na jakich warunkach może uzyskać wsparcie w ramach rządowego programu NUTRITECH - Aleksandra Pabiańska, Łukasz Karpiesiuk – SSW Pragmatic Solutions Spaczyński, Szczepaniak, Okoń sp. k.
  • Kolejne zmiany w zatorach płatniczych - Weronika Garniewicz – Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
  • Zapobieganie wylesianiu w kontekście produkcji żywności. Prace Parlamentu Europejskiego - Dorota Kozłowska – Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
  • Znaczenie pojęcia „jakość żywności” - Paweł Wojciechowski – Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego 

Dostępne są także stałe sekcje kwartalnika Food-Lex:
  • Okresy przejściowe
  • Nowości legislacyjne
  • Notyfikacje projektów przepisów krajów członkowskich w europejskiej bazie TRIS
  • Lista opublikowanych przepisów unijnych i polskich
  • Prace legislacyjne
  • Kalendarium najważniejszych wydarzeń
Zapraszamy do lektury: http://www.food-lex.pl/

food-lex_okladka_032022

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij